JNoM Båstad Info

JNoM Båstad Info

 

Junior NM närmar sig och det officiella programmet startar på måndag den 30 juli då regattaexpeditionen är öppen för registrering.

Då vi har många svenska båtar med i årets mästerskap har vi valt att satsa på mycket träningstid på plats i Båstad inför JNoM.

-Redan söndag 29 juli finns möjlighet att komma ut och känna på Laholmsbuktens vatten då vi lägger en enkel bana och kör ett antal kortare kappseglingar under eftermiddagen.  Samling kl 13.00 vid slipen i nya delen av hamnen för genomgång.

-Årets NM-coach Axel Pantzare har valt att köra träning under både måndagen och tisdagen.

Måndag 30 juli börjar träningen kl 09.30 då vi samlas riggade o klara för genomgång vid slipen.

Vi kör ett träningspass om ca 2 timmar och går in för lunch ca kl 12.00. Träningspass nummer 2 startar kl 14.00.

Ta med er egen lunch till hamnen.

Träningen under tisdagen kommer att samordnas med planerat tune-up race.  Mer information om tisdagens träning lämnas senare på hemsida och via mail.

 

-Övrig praktisk info

Skippers Declaration finns nu tillgänglig på arrangörens hemsida under Sailors info/ Documents så att ni kan förbereda och skriva ut denna redan nu. Länk

Mätbrev ska visas upp vid registrering och ni behöver ha med er försäkringsbrev eller annat bevis om att försäkring innehållande en ansvarsförsäkring motsvarande minst EUR 500.000:- är tecknad.

Arrangörena efterlyser ytterligare några fler funktionärsbåtar.

Den som vill deltaga som funktionärsbåt kan anmäla sig till pekko@sailingbastad.se och får som ersättning bränsle, låna VHF, mat och fri hamnplatsavgift under JNoM precis som övriga funktionärer.

Supportbåtar ska registrera sig i Race Office och kvittera ut identifikation som ska fästas på båten. Båten ska vara utrustad med VHF, dödmansgrepp, bogserlina samt flytvästar till samtliga ombord. Hamnplatsavgiften 500 kr gäller hela veckan och inkluderar slipavgift, hamnavgift och trailerparkering.

Vi ses i Båstad

Axel Pantzare                            Torbjörn Larsson  

NM-Coach                                 Teamledare

mail                                            mail