Om- och nyregistrering av E-jolle samt ägarbyte

Om- och nyregistrering av E-jolle samt ägarbyte

För att delta i Elitserien, nationella och internationella regattor måste Du ha ett giltigt certifikat på Din E-jolle. Från och med den 1 mars 2016 administrerar Svenska seglarförbundet mätbreven för E-jollar.

För ny båt eller båt som kommer från utlandet ansöker du om mätbrev via formuläret  här. Du måste också skicka in orginal mätboken till SSF:

Göran Olsson

Af Pontins v 6

115 21 Stockholm

För ansökan om att registrera en ny ägare till en båt skall du fylla i formuläret  HÄR

För att se och skriva ut godkända mätbrev kan du titta HÄR

Observera att expeditionstiden för ny-och omregistreringar ligger på ca två veckor från det att SSF erhållit nödvändiga underlag.

Betalning för registrering sker till Svenska Seglarförbundets Bg 641-6945 eller betalas med kort i samband med registrering.

Information om mätbrev Klicka HÄR

Eventuelle frågor om mätbrev besvaras av av Göran Olsson på SSF

Mail : matbrev@ssf.se
tel : 08 459 09 95

Har förre ägaren ett personligt segelnummer som han/hon inte längre avser nyttja kan numret övertas av den nye ägaren. Då anmäler du ägarbytet till SSF enligt ovan och bytet av det personliga numret till E-jolleförbundets kansli, vi behöver då en bekräftelse av henne/honom på detta.
Kostnaden för personligt segelnummer är 250 kr första året och därefter 100 kr per år.

Har Du sedan tidigare ett personligt segelnummer, som Du avser att använda på den nya båten, måste Du dels anmäla ägarbytet till SSF enligt ovan och dels meddela till E-Jolleförbundets kansli som då ställer ut ett nytt certifikat där det personliga numret framgår.

Mail:            ejolleforbundet@gmail.com

Plussgiro:    7233 80 – 2